top of page

Market Garden, 75 jaar later...


Gisteravond besloot ik na veel wikken en wegen eerst richting Eindhoven te gaan in plaats van Ede om daar de toestellen en mensen in beeld te brengen die de paradropping ten uitvoer zouden brengen die dag bij Ede.

Bijtijds op EHEH bleek ik niet de enige te zijn met die opvatting. Al snel volgde de berichtgevingen over en rechtstreeks vanuit Ede dat het helemaal op slot sloeg met als resultaat dat het praktisch onmogelijk werd om daar naar toe te gaan of in de buurt te komen. Jammer dat de massa niet opgevangen kon worden, prachtig dat er zoveel belangstelling voor is.

75 jaar geleden was Market Garden, een brug te ver... velen lieten het leven voor onze vrijheid, ik, die zich er moeilijk een beeld van kan vormen hoe dat geweest moet zijn kreeg vandaag op kleine schaal een beeld erbij wat een massa dappere mensen dat waren om in te stappen en te gaan voor de vrijheid van velen en dit met de wetenschap dat wij vandaag keken naar een vertrek zonder druk van een wereldoorlog.

Ik ben blij met de keuze Eindhoven, vermoedelijk hebben we daar meer kunnen zien dan als we richting Ede waren vertrokken.

Recent Posts
bottom of page